PACS

Uppdrag
Logotyp och grafisk identitet

Beskrivning
PACS – Protection and Action for Childrens rights in Sports är en barnrättsorganisation inom idrott som hjälper idrottsföreningar att följa barnkonventionen genom utbildning inom bland annat barns rättigheter och ledarskap. PACS ger fortlöpande juridiskt stöd till föreningar och utbildar barn i kroppslig integritet och barnkonventionen. PACS mål är att skapa samhällsförändring. PACS kärna bygger på en forskningsmodell från Kanada som påvisar hur föreningar på bästa sätt förebygger sexuella övergrepp mot barn inom idrott.

Logotyp- och designprogrammet bygger på att skapa en positiv känsla av idrott för slutanvändaren. Logotypen använder en klassisk sköld som är ett vanligt emblem inom idrottsklubbar, med tydliga heraldiska inslag från Sverige och Uppsala. Tydligt idrottskopplade typsnitt, bakgrundsgrafik och färger ger en ungdomlig profil och skapar hög igenkänning på allt från sociala medier till ryggtryck på en t-shirt. Identiteten har tagit höjd för att kunna viktas åt det striktare hållet i de fall man kontaktar framtida samarbetspartners, finansiärer eller aktörer inom politiken.

Kundcitat
”Jag är otroligt nöjd med Gistvall Holm. De är mycket trevliga, lyhörda och kunniga inom sitt område. De gav mig en proffsig och unik logotyp som jag är mycket nöjd med.”
Louise Hammarbäck
Jurist och grundare av PACS