Recentior / Beginners Guide

Uppdrag
Tidningsdesign

Beskrivning
Kuratorskonventet är nationernas samarbetsorgan. Två gånger per år ger de ut två tidningar riktade till alla nya studenter i Uppsala: Recentior till svenska studenter och Beginners Guide till studenter från andra länder. Tidningarna ska innehålla uttömmande information om Uppsalas samlade nationsliv, med matnyttig info om boende, CSN, gasquer etc.

Inför årets upplaga fick Recentior ett nytt större format med ett magasinsbaserat uttryck. Utgångspunkten för den nya designen var att mycket nationsspecifik information numera hämtas från internet och att Recentior mer ska fungera som inspiration och förmedla grundinformation. Beginners Guide fick formen av en fickbok med fler och tydligare informationsdelar, då det är behovet för utländska studenter.

Utöver tidningsdesignen jobbade Gistvall Holm också fram samtliga illustrationer, inklusive omslaget till Recentior.

Kundcitat
”Då recentior är en introduktion till Uppsalas studentliv är det viktigt att den har en form och ett utseende som ska tala till många olika individer. Det här årets layout blev en perfekt förändring från det gamla formatet och vi är oerhört nöjda med hur resultatet blev.”
Hampus Persson, Kommunikationsansvarig på Kuratorskonventet i Uppsala