TorTex Logotyp

Uppdrag
Logotyp och produktblad

Beskrivning
TorTex är HealthTextiles varumärke för deras unika tyg med antibakteriella egenskaper för vård- och omsorgsmarknaden. Vårdrelaterade infektioner kostar samhället 6–7 miljarder kr per år och textilier är den andra största orsaken till smittspridning.

Idén till logotypen hämtas ur namnet TorTex. Åskguden Tor är en beskyddare – symbolen består av en stiliserad Torshammare och en blixt som förenas. Både hammaren och blixten är tydliga symboler för Tor. Symboliken är att hammaren slår tillbaka mot vårdrelaterade sjukdomar. Symbolen är framtagen för att fungera i många olika miljöer, både i print, digitalt och på kläder och andra textilprodukter.

Till symbolen har ett modifierat ordmärke där samma rundning som i symbolen återfinns tagits fram. Det ger ordmärket en tydlig och egen form som harmonierar med symbolen.

Kundcitat
”Vi behövde både logotyp för HealthTextiles som företag och TorTex som tyg vilket speglade vår identitet som bolag. Efter ett effektivt och kreativt arbetssätt så fångade de in våra värderingar och levererade en logga enligt våra höga förväntningar. Vi är mycket imponerade av deras öppenhet, snabbhet och entreprenöriella arbetssättet vilket är viktigt för oss som startup. Vi har redan tipsat dem till andra kunder vilket är den bästa referensen!”
Tomas Persson, ägare och grundare, HealthTextiles

Tortex-design-logotyp-2

Tortex-design-logotyp3

Tortex-design-logotyp-4

Tortex-design-logotyp-5

Tortex-design-logotyp-6