Publicerad den

Internationella varumärken

Varumärke är namnet på ett företag eller dylikt som används för att identifiera företagets produkter eller tjänster. Förutom att företag har ett varumärke kan även kända personer ha ett personligt varumärke där personerna i sig är varan de säljer. Men i det här inlägget har vi valt att fokusera på varumärken, närmare bestämt de internationella.

Coca-cola

Coca-cola är en av världens mest sålda drycker. Coca-cola, cola eller coke som det också kan kallas för är ett företag som grundades av apotekaren John Stith Pemberton år 1886 i Georgia. Drycken fanns att köpa i USA från slutet av 1800-talet men den fick inte ett större genomslag förrän efter andra världskriget då företaget sponsrade den amerikanska militären. Drycken kom till Sverige år 1931 men det dröjde in på 1950-talet innan den började att produceras i Sverige. Sedan dess har drycken varit en favorit över hela världen och är ett starkt varumärke.

Google

Google är en sökmotor och ett internetföretag. Google grundades år 1998 av Larry Page och Sergey Brin i USA. Det fanns flera sökmotorer innan dess, men idag använder de flesta Google som sökmotor. Förutom att det är en sökmotor tillverkar de flera teknikprodukter och erbjuder flera internettjänster. Idag är Google ett av världens största företag.

McDonald’s

McDonald’s är en snabbmatskedja. McDonald’s grundades år 1940 av bröderna Maurice och Richard McDonald i Kalifornien, USA. På 1950-talet började de öppna fler restauranger, vilket var början på deras franchise. Idag har företaget restauranger över hela världen och är världens största snabbmatskedja.