Publicerad den

Om grafisk design

Grafisk design, eller grafisk formgivning kan summeras som användandet av typsnitt, former, logotyper och färger där det färdiga resultatet används för att kommunicera ett budskap.

Lång historia

Trots att grafisk design inte blev ett ord först på 1920-talet är dess historia längre än så. Människor har alltid uttryckt sig konstnärligt för att kommunicera. Egypternas hieroglyfer är ett bra exempel på det.

Utformning

Grafisk design är ett kommunikationssätt som sker genom det visuella. Det kan till exempel vara ett budskap som utformas för webben eller som en trycksak, till exempel en annons i tidningen. Men grafisk design är något du kan hitta överallt. Det kan också innefatta konst, arkitektur och vägskyltar. Alltså kan själva utformningen se olika ut.

Viktigt för företag

Som privatperson behöver du sällan bry dig om grafisk design mer än som kund. Men som företagare är det desto viktigare. Om ditt företag inte har en grafisk profil som är stilren och snygg kommer många potentiella kunder att välja bort företaget. Därför är det viktigt att företaget har en snygg grafisk profil som ni kan använda i kommersiella syften. Om ditt företag inte har en bra grafisk profil kan du vända dig till en grafisk designer som kan ta fram en åt er.